Vizitatorii noştri fideli

mercoledì 7 marzo 2012

Reportaj despre participarea Xeniei la un proiect internațional

     Începând cu luna Ianuarie 2012, Xenia s-a angajat în realizarea proiectului internațional TINERII INDEPENDENȚI PENTRU O SOCIETATE DESCHISĂ din cadrul altui proiect mai amplu: CONSOLIDAREA CAPACITĂȚILOR ASOCIAȚIILOR OBȘTEȘTI ȘI ALE AUTORITĂȚILOR PUBLICE DIN MOLDOVA ȘI UKRAINA, ÎN VEDEREA PROMOVĂRII INCLUZIUNII SOCIALE A TINERILOR EX-INSTITUȚIONALIZAȚI, finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Asociația AMICI DEI BAMBINI MOLDOVA și Asociația obștească AVÂNTUL din s. Sărata Galbenă,  Hâncești. Acest proiect se desfășoară în perioada 01.11.2011-31.05.2012.
     Mai jos vă prezentăm un mic reportaj foto, realizat de Xenia, cu momentele cele mai importante ale procesului de lucru și chiar cu câteva lucrări executate de către aceste tinere. Menționăm, că atelierul este organizat în incinta Liceului din satul Sărata Galbenă, Hâncești.





Prima etapă a fost studierea tipurilor de cusături (vezi fotografiile de mai sus), după care am încercat să facem și primele jucării (vezi rezultatele în cele două fotografii de mai jos).




La următoarea etapă, lucrurile au început să se complice: lăbuțele jucăriilor (ursuleților) noastre au început să se miște, iar mai apoi am confecționat fiecărui ursuleț și câte o garderobă personală... (vezi fotografiile de mai jos).














Am făcut și un mic studiu desre ornamentele tradiționale moldovenești, ca ulterior să le putem folosi la ornamentarea hainelor păpușilor noastre, iar ca exercițiu practic, am confecționat aceste pernuțe pentru ace (vezi fotografiile de mai jos).



 Și pentru că tocmai se apropiau sărbătorile de Primăvară, ne-am apucat să facem și niște frumoase floricele (vezi fotografiile de mai jos)





Nessun commento:

Posta un commento